Моята количка

БългарскиEnglish
Red-Hearts-Multi
Историята на Свети Валентин и интересни факти
  1. Произход: Празникът на Свети Валентин е свързан с римския католически свещеник Свети Валентин, който се смята, че е бил застъпник на любовта и брака.
  2. Легенди за Свети Валентин: Има няколко легенди, свързани със Свети Валентин, включително една, в която той помага на влюбения двойка да се оженят, въпреки забраната на император Клавдий II.
  3. Първоначални традиции: Първоначално, празникът на Свети Валентин не е бил свързан с романтичната любов, а с пагански обичаи и християнски религиозни обреди.
  4. Средновековна поезия и обичаи: През средновековието, празникът на Свети Валентин става повод за писане на поезия и обмяна на подаръци между влюбени.
  5. Честителен обичай с картички: През 1700-те години в Англия става популярно да се изпращат “Valentine’s Day” картички със загадъчни послания.
  6. Комерсиализация: Празникът на Свети Валентин става все по-комерсиализиран през 19-ти и 20-ти век, със започването на масовото производство на валентинки и продажбите на цветя, шоколад ,балони и други подаръци.
  7. Световен обхват: Сега празникът на Свети Валентин се празнува по целия свят, включително с обмен на подаръци, романтични вечери и други прояви на любов и признание.
  8. Други традиции: В различни държави има различни традиции за празнуване на Свети Валентин, като например в Япония жените даряват шоколад на мъжете, а на 14 март мъжете отплащат с подаръци по време на “White Day”.

9. Факт : Около 73 % от мъжете купуват цветя за Св. Валентин .

Бъдете оригинални и изберете страхотна балонена украса, за да изненадате любимата жена.

Направи резервация

Име *
Населено място *
Дата
Телефон *
Запитване
Политика за поверителност *